- В'єтнамська кухня -
В’єтнамська класика з яловичиною
Відчуйте чари одного з найкращих супів з рисовою локшиною, використовуючи цей традиційний рецепт! Суп Фо не найпростіший у приготуванні, але ви будете у захваті. Рецепт з нуля на фірмовому бульйоні, легкому, але водночас насиченому смаком, з додаванням таких спецій, як кориця, аніс і кардамон. Суп викликає сильну залежність і з кожною ложкою хочеться ще!
Назва супу говорить сама за себе, оскільки, фо - суп з локшиною, а бо - яловичина, але також є варіації цієї страви, наприклад, фо га - курячий суп або фо ка - рибний.
● 2 шт. цибулі, розрізаної навпіл● 1 імбир, розрізаний навпіл
Спеції:● 10 зірчастого анісу● 2 палички кориці● 4 стручки кардамону● 3 гвоздики● 1 ст. л. насіння коріандру
Яловичі кістки:● 1,5 кг яловичої грудки● 1 кг м'ясистих яловичих кісток● 1 кг кісткового мозку (гомілки, рульки), розрізати, щоб оголити кістковий мозок● 3,5 л води
Для приправи:● 2 ст. л. цукру● 1 ст. л. солі● 3 ст. л. рибного соусу
Для збирання на одну порцію:● 50 г рисова локшина● 30 г сирої яловичої вирізки, дуже тонко нарізаної● 3–5 скибочок грудки (використовується для бульйону)
Доповнення для начинки:● жменя квасолі● базилік, 3-5 гілочок● коріандр або кінза, 3–5 гілочок● скибки лайма чи лимону● дрібно нарізаний червоний перець чилі● соус Хойсін● шрирача (для гостроти)
Час приготування: 3 години 20 хвилин.Кількість порцій: 6.
1. Поставте сковороду з товстим дном на сильний вогонь (не використовуючи олію) до утворення диму.
2. Покладіть імбир та цибулю в каструлю зрізом донизу. Готуйте пару хвилин, переверніть, коли підрум'яняться. Зачекайте пару хвилин і відкладіть до потреби.
3. На сухій сковороді обсмажте спеції протягом декількох хвилин, вогонь має бути середнім.
4. Ополосніть грудку та кістки, помістіть у велику каструлю і залийте водою. Дочекайтеся кипіння, поваріть 5 хвилин і процідіть, перший бульйон поганий і він нам не потрібен.
5. Добре промийте всі кістки та грудку.
6. Заповніть каструлю 3,5 л води, дочекайтесь кипіння.
7. Помістіть кістки та грудку, імбир, цибулю, цукор, сіль та спеції у каструлю – вода повинна трохи покривати інгредієнти.
8. Закрийте кришку та тушкуйте 3 години.
9. Грудку вийміть і остудіть, а потім помістіть у холодне місце або холодильник до потреби.
10. Продовжуйте варити суп під кришкою 50 хвилин.
11. По готовності процідіть бульйон в іншу посудину, кістки та спеції нам більше не потрібні, викиньте їх. Повинно залишатися близько 2,5 л бульйону.
12. Додайте рибний соус, спробуйте на спеції та додайте їх при необхідності. Бульйон повинен бути м'ясистим, ароматним, зі спеціями, пікантним та ледь солодким.
Складання:13. Зварить рисову локшину з урахуванням, що вона ще трохи приготується під час подачі.
14. Готову локшину помістіть у миску, на неї викладіть слайси сирої яловичини та нарізану грудку. Залийте близько 400 гарячого бульйону - яловичина готуватиметься до середнього прожарювання. Саме тому слайси яловичини мають бути дуже тонкими.
15. Подавайте з начинкою на гарнір, яку розкладають в окремі миски, таким чином кожен може додати, що йому до душі. Я обов'язково додаю пару крапель соусу шрирача для гостроти.
Смачного!