Панакота

- італійська кухня -

Панакота

Класичний рецепт

Цей ніжний десерт, родом з Італії і готується він із п'яти простих інгредієнтів: вершків, цукру, ванілі, желатину та крапельки вашої любові;)
Десерт хоч і простий у виконанні, але вишуканості йому не відібрати! На смак він нагадує пудинг або навіть морозиво.

Подається панакота охолодженою з шоколадним, ягідним або карамельним сиропом, проте вам ніхто не заважає пустити свою творчість у відрив і щоразу винаходити новий рецепт, використовуючи продукти, що є під рукою на даний момент. Це можуть бути горіхи, шоколад, карамель, кава, м'ята, кокос, фрукти, ягоди, джеми, всілякі соуси та топінги.

Ось така вона, панакота - міс універсальність.

Складові рецепту панакота

● Вершки 20-30% - 310 мл● Ванільний цукор - 1 пакетик (або ванілін або ванільна паличка)● Цукор - 85 гр або 2 столові ложки● Желатин - 1 упаковка
3 порції
30 хвилин на приготування
3 години до повного застигання

Приготування панакоти

1. Вливаємо вершки в каструлю або сотейник з товстим дном, щоб уникнути пригорання.
2. Додайте до вершків цукор та ванільний цукор. Якщо віддаєте перевагу вініліну, то на кінчику ножа. Якщо використовуєте ванільну паличку, то розріжте її уздовж ножем. Насіння ванілі додайте до вершкової маси. Саму паличку також можна додати для аромату, потім заберете.
3. Поставте ємність на середній вогонь, постійно помішуючи і доведіть до кипіння, але не кип'ятіть!
4. Розчиніть желатин у гарячій воді до зникнення крупинок. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці. Додайте желатинову суміш до гарячих вершків, перемішайте і дайте трохи охолонути.
*Рекомендуємо перестрахуватися і щоб уникнути попадання в суміш можливих крупинок, використовуйте сито або марлю.
5. Підготуйте форми. Це можуть бути силіконові формочки для кексів або ж спеціальні для желе (в останньому випадку рекомендуємо занурити форми у холодну воду перед заливанням теплих вершків - це допоможе легко відокремити десерт від форми після). Так само десерт чудово виглядатиме у прозорому посуді. Це можуть бути креманки, піали або просто низькі склянки з рівною поверхнею.
6. Поставте ваше творіння в холодильник на 2-3 години до повного застигання.
Якщо немає сил чекати на ласощі, відправляйте десерт сміливо в морозилку на 20 хвилин, але не забувайте про час! Потім можна переставити холодильник для оптимізації температур.
Десерт готовий! Приступайте до його прикраси та добавкам на ваш смак.