Розсольник з рисом

- перші страви -

Розсольник з рисом

Класичне гаряче блюдо-розсольник

Багато людей при слові розсольник кривляться, бо він має кислуватий смак через солоні огірки в супі. Але насправді це дуже насичена та ситна гаряча страва. Господині діляться на дві групи: одні готують розсольник виключно з перловки, інші лише з рису. Який правильний варіант, запитаєте ви?
Вірної відповіді немає, тут вирішує кожна господиня сама, що їй більше до вподоби. Мені більше подобається розсольник із рисом, тому сьогодні я вам розповім свій рецепт. З'ївши одну тарілку такого супу, ви однозначно попросите добавки.

Для приготування рисового розсольника нам знадобиться

● м'ясо 500 грамів (підійде будь-яке, у мене буде курка)● картопля 2-3 середніх штук● цибуля 1 середня головка● морква 1 штука● солоні або мариновані огірки 2-3 середніх● рис 50 грамів● рослинна олія 2 столові ложки● сіль, перець, спеції за смаком
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Кількість порцій: 6

Приготування рисового розсольника

1. Перш ніж почати готувати розсольник, промиємо рис. Промивайте рис у холодній воді кілька разів до прозорості. Потім промийте і почистіть всі овочі для розсольника.
2. Курку помийте та помістіть у каструлю з водою, варіть до готовності близько 30 хвилин. Поки курка вариться, не забувайте перевіряти воду і прибирати за допомогою шумівки піну, яка утворюватиметься під час закипання. Після цього дістаємо курку, даємо їй охолонути і відокремлюємо м'ясо від кісток.
3. Отриманий бульйон проціджуємо та повертаємо на вогонь. Додаємо варене м'ясо.
4. Картоплю варто нарізати дрібними кубиками і відправити варитися у нашому бульйоні. Промитий рис теж додаємо в каструлю.
5. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно ріжемо. Беремо пательню, ставимо на вогонь і додаємо олію. На розігріту сковороду кладемо моркву та цибулю та обсмажуємо 3-4 хвилини.
6. Огірки нарізаємо невеличкими кубиками і додаємо до нашої засмажки. Обсмажуємо 2-3 хвилини та прибираємо з вогню.
7. Отриману засмажку відправляємо в бульйон. Солимо, перчимо і додаємо спеції до смаку. Доводимо наш суп до кипіння, проварюємо 2 хвилини та прибираємо з вогню. Накриваємо кришкою та даємо настоятися 15-20 хвилин.
8. Готовий суп розкладаємо по тарілках і насолоджуємось нашим розсольником. Смачного!