Свекольник

- перші страви -

Свекольник

Простий холодний літній суп

Традиційна слов'янська страва відмінно підійде в спеку. Принадність цього рецепту в простоті, вам не знадобиться занадто багато часу на його приготування.
Свекольник, його також часто називають холодником, складається з дуже простих і доступних інгредієнтів, і після нього вам не доведеться перемивати купу посуду.
Ще один плюс цього холодного супу в тому, що він корисний, адже буряк у собі має дуже багато вітамінів і корисний для здоров'я. Після приготування ви закохаєтеся в цей рецепт, тому що він швидкий, легкий та дуже смачний.

Для приготування свекольника нам знадобиться:

● Буряк 2 великі або 4 маленькі штуки● куряче яйце 4 штуки● Свіжий огірок 2 штуки● Зелена цибуля пучок● Кріп пучок● Лимонний сік або лимонна кислота (за скусом)● Сметана 200 грамів● Кип'ячена холодна вода (можна замінити на квас)
сіль за смаком
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4

Приготування свекольника

1. Для початку нам потрібно підготувати інгредієнти, а саме відварити буряки та яйця. Буряк можна за бажання запекти. Яйця потрібно зварити у круту, після закипання варити 10 хвилин.
2. Готові буряки очищаємо від шкірки, охолоджені яйця чистимо від шкаралупи. Окремо дрібно нарізаємо цибулю та кріп. Зварені яйця ріжемо вздовж навпіл.
3. В окремій мисці солимо цибулю і мнемо ложкою, щоб вона виділила сік.
4. Тепер беремо терку і натираємо зварені буряки. Після цього натираємо на тертці свіжі огірки. І натираємо на цій же тертці 2 яйця.
5. Додаємо нарізаний кріп та сметану. Залишилось зовсім небагато.
6. Заливаємо все це холодною кип'яченою водою та акуратно перемішуємо.
7. Витискаємо трохи лимонного соку або додаємо щіпку лимонної кислоти, пробуємо суп за смаком і досолюємо при необхідності.
8. Викладаємо порційно в тарілки та в кожну додаємо по половинці яйця. За бажанням можна посипати зеленню. Наш свекольник готовий. Смачного!Примітка: За бажанням до свекольника можна додати перетертий хрін, він відмінно підкреслить смак холодного супу. Обов'язково спробуйте!