Запечена курка

- Страви з курки -

Запечена курка в духовці

Як приготувати соковиту курку в духовці

Якщо ви любите страви з курки, але ніколи раніше не запікали курку в духовці цілком, то цей рецепт - знак для вас, що настав час спробувати.

Багато любителів готувати відштовхує той факт, що запечена курка в духовці - це довго, складно і незручно.

Ми хочемо довести вам, що запечена курка - це простіше простого. Хоча часу на приготування дійсно потрібно трохи більше, ніж якби ви вирішили запекти філе або стегна, але результат того вартий!

Отже, головні правила при запіканні курки цілком в духовці

● Перед запіканням замаринуйте курку в маринаді або хоча б просто замочіть у сольовому розчині на ніч.● Щоб ваша запечена курка була соковитішою і ніжнішою, спочатку потоміть її трохи на невисокій температурі, а тільки потім запікайте на максимумі - для появи апетитної скоринки.● До речі, про скоринку. Не забувайте добре змащувати курку маслом і час від часу поливати маслом і жиром, що витопився, безпосередньо під час запікання.

Щоб приготувати смачну, соковиту та ніжну запечену курку, знадобиться

● Курка – 1 штука (зазвичай стандартні кури в магазині важать 2-2,5 кг).● Лимон – 1 штука.● Чебрець (гілочка свіжого або 7 грам сушеного).● Соєвий соус – 100 мл.● Діжонська гірчиця – 2 столові ложки.● Часник – 6-7 зубчиків.● Мед – 1 столова ложка (з гіркою).● Оливкова олія – 2 столові ложки (+ 2 столові ложки для маринаду).● Перець – за смаком.Час приготування: 3,5 години.
Порцій: 8-10.

Приготування курки в духовці

1. Почнемо з маринаду. Щоб приготувати смачний та ароматний маринад для запеченої курки, змішайте соєвий соус, мед, гірчицю, оливкову олію та додайте подрібнений часник. Якщо у вас густий мед, розігрійте його в мікрохвильовій печі 10-20 секунд. Так буде зручніше все перемішати.
2. Курку ретельно вимийте зовні та всередині, обсушіть паперовими рушниками. Потім помажте маринадом і накрийте харчовою плівкою. Маринуйте щонайменше 4 години (але краще залишити на ніч).
3. Перед запіканням дістаньте курку з холодильника, щоб вона нагрілася до кімнатної температури.
4. Наріжте лимон тонкими шматочками, покладіть їх усередину курки, туди ж додайте чебрець.
5. Розігрійте духовку до 100-130 градусів, покладіть курку у форму для запікання і відправте її в духовку на 2-2,5 години.
6. Потім дістаньте курку та збільшіть температуру до 220 градусів. Поки духовка розігрівається, полийте курку олією. Також можна використовувати жир із форми, який витопився з курки у процесі запікання.
7. Коли духовка нагріється до 220 градусів – поверніть туди курку на 30-35 хвилин.
8. Після закінчення цього часу дістаньте курку, накрийте її фольгою та залиште на 15 хвилин.
9. Ось тепер запечена курка готова, можна розрізати та подавати до столу!
Смачного!