- американська кухня -
З улюблених серіалів
Коли хтось каже про арахісову пасту, то завжди згадується будь-який американський серіал, де герої на сніданок їдять тости з арахісовою пастою. І нам завжди хотілося її спробувати, але здавалося, що це все не реально. Так ось, арахісову пасту можна зробити в домашніх умовах і сьогодні ми її приготуємо.
Ще наперед скажу, що арахісову пасту можна зробити як класичну (без добавок), так і з додаванням різних інгредієнтів, наприклад, меду, какао, шоколаду, кориці і навіть сіллю. Найкраще купувати вже очищені горіхи, тоді час приготування буде ще меншим, якщо арахіс у лушпинні, то його можна легко очистити.
● Арахіс 350 г● Цукор 1 ст. ложка● Олія 1 ст. ложка● Сіль за смаком
Час приготування 30 хвВихід: 350г горіхового масла
1. Насамперед готуємо головний інгредієнт, а саме арахіс. Спочатку обсмажуємо горіхи на сковороді, періодично помішуючи. Якщо горіхи не очищені від лушпиння, то чистимо. Після арахіс поміщаємо у блендер.
2. Додаємо до горіхів цукор, олію, сіль (можна додати будь-який інший інгредієнт написаний вище в описі) і починаємо подрібнювати. Подрібнювати треба до однорідної консистенції.
ПРИМІТКА: працювати з блендером доведеться довго, стежте, щоб ваш прилад не перегрівся, давайте йому охолонути, щоб він не згорів.
3. Після тривалого подрібнення у нас виходить намазка – це і є арахісова паста. Перекладаємо отриману масу у скляну тару та сміливо подаємо на стіл до будь-якої випічки. Смачного!
ПРИМІТКА: арахіс також можна смажити в духовці. Викладаємо горіхи на лист і ставимо в розігріту до 180 градусів духову піч на 20 хвилин. Періодично помішуючи його.
З таким маслом можна спокійно експериментувати, наприклад додати шматочки шоколаду, або будь-якого горіха, тоді текстура пасти стане ще цікавішою.
Смачного!