- традиційна кухня -
Відкриваємо сезон овочів та робимо баклажанну ікру
Всіма улюблена та багатьма недооцінена смачна баклажанна ікра. Дуже часто люди не знають, що робити з баклажанами і уникають цей продукт. Але насправді баклажан дуже смачний овоч і сьогодні ми зробимо найсмачнішу баклажанну ікру.
Багато хто не робить ікру з баклажанів через те, що вона вимагає досить багато масла і стає дуже жирною. Розкрию сьогодні невеликий секрет, ми готуватимемо їх у власному соку по максимуму.
● баклажан 1 кг (3-4 штуки)● цибуля 2 середні головки● часник 4-5 зубчиків (для любителів часнику можна використовувати цілу голівку)● помідори 0,5 кг● болгарський перець 0,5 кг (2-3 шт)● сіль, перець за смаком● олія 1 ст. ложка
Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 6
1. Для початку підготуємо баклажани. Ми будемо запікати їх у власному соку. Миємо баклажани, кладемо їх на деко та ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
2. Дістаємо баклажани і поки вони охолоджуються, запікаємо так само болгарський перець. Ставимо у духовку на 7-10 хвилин.
3. Після того, як наші баклажани охололи, очищаємо їх від шкірки. Теж саме робимо з перцем, а також очищаємо його від насіння.
4. Тепер кладемо нарізані баклажани, перець та часник у блендер. Перебиваємо до стану пюре.
5. Тепер підготуємо інші овочі. Бланшируємо помідори і крупно нарізаємо. Цибулю чистимо і ріжемо дрібним кубиком. Беремо сковорідку і обсмажуємо цибулю на олії на повільному вогні до рум'яної скоринки. Важливо, щоб цибуля не надто сильно підсмажилася, вона повинна томитися.
6. Додаємо в сковорідку нарізані помідори, солимо і перчимо за смаком і накриваємо кришкою. Гасимо 10-15 хвилин.
7. Тепер додаємо наше отримане пюре та гасимо на повільному вогні під кришкою 10 хвилин. За бажанням можна додати 1 ч. л лимонного соку, смак баклажанної ікри стане яскравішим.
8. Забираємо з вогню нашу ікру і даємо повністю охолонути. Після цього викладаємо в будь-яку ємність і ставимо в холодильник для охолодження. Не забувайте, що ікра - це закуска, а будь-яку закуску краще подавати холодною. Дістаємо та пробуємо. Смачного!
Примітка: якщо ви хочете зробити запаси такої смачної ікри на зиму, то для консервації краще все ж додати трохи рослинної олії, довести до кипіння та кип’ятити 10-15 хвилин перед стерилізацією банок.