Бефстроганов з яловичини

- класичні страви -

Бефстроганов з яловичини

Рецепт класичної страви

Якщо ви любите м’ясо в соковитій підливі, цей рецепт точно для вас. Бефстроганов - це тонко нарізане м’ясо, у нашому випадку яловичина, обсмажена до золотистої скоринки і тушкована в сметанному соусі. Дрібно нарізані шматочки м’яса виходять дуже соковиті та м’які, а ніжний соус чудово доповнює смак.
Історія страви бефстроганов досі точно не відома, є багато версій появи її, але ми розповімо найвідомішу. Коли граф Строганов був вже дуже старий і не міг нормально жувати смажене м’ясо, його особистий кухар приніс йому таку страву. Тому м’ясо і назвали бефстроганом.

Для приготування бефстроганов з яловичини нам знадобиться

● м’ясо (яловичина) 300 грамів● цибуля 2 середніх або 1 велика головка● томатна паста 50 грамів● сметана 250 грамів● пшеничне борошно 50 грамів● рослинна олія (для смаження)● сіль, мелений перець за смаком
Час приготування: 1 година
Порцій: 2

Приготування бефстроганов з яловичини

1. Беремо яловичину миємо її і протираємо паперовим рушником. Ріжемо м’ясо на тонкі слайси,як на відбивні, і з двох боків відбиваємо молоточком. Потім нарізаємо на тонкі брусочки (смужки).
2. Чистимо цибулю. Нарізаємо півкільцями чи середнім кубиком. Головне тонко, щоб цибуля добре протушкувалась.

3. Беремо сковорідку та розігріваємо масло. Додаємо цибулю та обсмажуємо до золотистого кольору.

4. Після додаємо нарізану яловичину, добре перемішуємо з цибулею і ставимо на повільний вогонь на 10-15 хвилин.

5. Тепер до сковорідки додаємо борошно і добре перемішуємо для розподілу її по всьому м’ясу.

6. Потім додаємо сметану, знову добре перемішуємо і прогріваємо пару хвилин.

7. Після додаємо томатну пасту і всі спеції до смаку, перемішуємо і накриваємо кришкою на 30 хвилин. Якщо за цей час рідина буде сильно випаруватися, можна додати трохи води. Тушкуємо м’ясо поки воно не стане м’яким, а соус густим.

8. Викладаємо страву на тарілку і наш бефстроганов з яловичиною готовий.

Смачного!