Біф бургіньйон

- французька кухня -

Біф бургіньйон

Класичний рецепт французької кухні

Біф бургіньйон звучить досить складно, але сьогодні ви переконаєтеся, що насправді це проста і водночас шикарна страва.
Біф бургіньйон (так само називають яловичина по-бургунськи) - це французька страва, що складається з м'яса та овочів. Завдяки рясному обсмажуванню та гасінню м'ясо набуває нереального смаку.
Таке м'ясо підійде до будь-якого гарніру та прикрасить ваш святковий стіл.

Для приготування біф бургіньйону нам знадобиться

● м'ясо яловичина 1 кг (найкраще підійде м'яка частина)● бульйон 350 мл (підійде будь-який)● цибуля ріпчаста 2 середніх головки● морква 3 шт● стебло селери 2 шт● гриби печериці 300 г● червоне сухе вино 250 мл● часник 2 зубчики● протерті томати 50 г● олія оливкова 2 ст. ложки (можна замінити на рослинну)● пшеничне борошно 50 г● розмарин сушений 1 ч. ложка● петрушка (стебла) 5 шт● лавровий лист 2 шт● сіль, мелений чорний перець за смаком
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій: 4.

Приготування біф бургіньйону

1. Беремо яловичину і ріжемо великим кубиком. На розігріту сковорідку додаємо оливкову олію та смажимо наше м'ясо до утворення золотистої скоринки з усіх боків. Знімаємо м'ясо в жароміцну каструлю з кришкою. У цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.
2. Беремо марлю і складаємо кілька шарів. У центр кладемо рубану селеру, петрушку, часник, лавровий лист і розмарин. Складаємо "мішечок" і обв'язуємо ниткою.

3. Беремо овочі, а саме: моркву та цибулю. Чистимо і крупно все нарізаємо. Кладемо овочі на сковорідку, в якій смажили м'ясо, і обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо до овочів протерті томати, борошно, спеції за смаком та 100 мл нашого бульйону. Гасимо 2-3 хвилини. На іншій сковорідці обсмажує гриби нарізані навпіл.

4. Сковорідку з овочевою сумішшю додаємо в каструлю з м'ясом. Так само туди додаємо бульйон, що залишився, вино і наш "мішечок" і спеції по необхідності (сіль, перець). Закриваємо жаровню кришкою та ставимо в розігріту духовку на 2 години. За 30 хвилин до готовності додаємо обсмажені гриби, забираємо наш "мішечок" і злегка перемішуємо. Дістаємо наше м'ясо і насолоджуємося ніжною яловичиною з овочами у винному соусі.

Наш біф бургіньйон готовий! Смачного!