Бісквіт з яблуками

- Випічка -

Бісквіт з яблуками

Простий пиріг зі смаком дитинства

Яблука завжди були і залишаються універсальним фруктом: вони недорогі, завжди доступні і завжди виходять дуже смачними незалежно від способу приготування.

Рецепт бісквіту з яблуками, який ми підготували, гарантовано забере вас у спогади про той безтурботний час, коли ви заходите в гості до бабусі, а будинок заповнює аромат меду та печених яблук – запах її фірмового яблучного пирога.

До того ж яблука неймовірно корисні. За твердженнями дієтологів, в одному яблуку може міститися майже третина добової норми вітаміну С. Недарма американська приказка говорить: "Хто яблуко щодня з'їдає, той у лікаря не буває".

Отже, приготуємо дуже простий і неймовірно смачний бісквіт із яблуками, горіхами та медом.

Для бісквіту з яблуками візьміть

● Яйця – 4 штуки.● Борошно – 150 грамів.● Розпушувач для тесту – 10 грамів.● Цукор – 100 грамів.● Ванільний цукор - 10 грамів(один пакетик)● Мед - 4 столові ложки.● Волоські горіхи - 150 грамів.● Яблука – 3 штуки середнього розміру.● Сіль – на кінчику ножа.● Цукрова пудра – 2 столові ложки (для прикраси).
Час приготування: 1 год.
Порцій: 6.

Приготування бісквіту з яблуками візьміть

1. Для того, щоб приготувати бісквіт з яблуками, спочатку відокремте білки від жовтків і збийте окремо один від одного. Білки збивайте до пишності, але не перестарайтеся. Якщо білки збити дуже сильно - з них вийде все повітря і бісквіт не підніметься в духовці.
2. Додайте 50 г цукру в ємність з жовтками і 50 г - в миску, в якій збиваєте білки. Перемішайте вінчиком чи міксером так, щоб цукор розчинився. У миску з жовтками також одразу додайте ванільний цукор.
3. Залиште миску зі збитими білками, вона стане нам у нагоді трохи пізніше. Злегка розтопіть мед на водяній бані (або в мікрохвильовій печі), щоб він був рідким і добре перемішувався. Додайте мед до жовтків.

Важливо! Найкраще для бісквіту з яблуками використовувати світлий мед, він має менш різкий аромат і не дає гіркоти, що властива гречаному меду. Також слідкуйте, щоб мед не був занадто гарячим, інакше жовтки можуть звернутись від високої температури.

4. Волоські горіхи злегка подрібніть ножем і додайте до жовтків з медом. Ретельно перемішайте.

Для подрібнення волоських горіхів також можна використовувати блендер, але не варто перетирати їх у муку. Вся краса горіхів у складі яблучного бісквіту в тому, що вони додають текстуру до готової страви.


5. Яблука очистіть і натріть на тертці.
6. Додайте яблука до суміші жовтків, меду та горіхів, добре перемішайте.
7. Тепер акуратно перекладіть збиті білки і не поспішаючи змішайте всі інгредієнти в одній мисці. Пам'ятайте про бульбашки повітря: якщо білки перемішувати занадто швидко, це сильно позначиться на зовнішньому вигляді і смаку готового бісквіту.
8. Додайте просіяне борошно, сіль і розпушувач і знову акуратно перемішайте. Просіювати борошно потрібно обов'язково, інакше у тесті можуть з'явитися неприємні грудочки.
9. Застеліть форму для випікання пергаментом і покладіть на нього ваше тісто. Випікайте бісквіт із яблуками 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність бісквіту легко перевірити дерев'яною шпажкою: якщо ви проткнули бісквіт і на шпажці не залишилося тіста – бісквіт з яблуками готовий.
10. Коли бісквіт з яблуками повністю охолоне, посипте його цукровою пудрою та подавайте до столу!

Смачного!