Борщ український

- УКРАЇНСЬКА КУХНЯ -

Борщ український

Як приготувати смачний борщ? Читайте далі!

Мабуть, немає жодного українця, який би хоч раз в житті не куштував борщ. Вже всі знають, що ЮНЕСКО внесла український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини та й насправді, нам всім є чим пишатись.
Перша згадка про борщ в українській історії з’явилась ще у далекому 16 столітті. З тих пір його рецепт змінювався та вдосконалювався безліч разів. Сьогодні ж існує дуже багато варіацій приготування борща і всі вони різняться у кожному регіоні країни: від Львову до Харкова у кожному місті є свій унікальний рецепт.
І поки між експертами та шеф-кухрями не вщухають спори на тему того, чи існує єдиний класичний рецепт українського борщу, ми пропонуємо вам залишити ваші справи та приготувати дуже смачний та ситний борщ за нашим простим рецептом.

Для приготування смачного та запашного борщу знадобиться:

● Вода для бульйону - 2 літри.● Яловичина (чи будь-яке інше м’ясо) - 0,5 кг.● Буряк - 2 штуки середнього розміру.● Морква - 1 штука великого розміру.● Цибуля - 3 штуки.● Картопля - 5-6 штук (350-400 грамів).● Білокачана капуста - 1 штука невеликого розміру (обо 0,5 великої)).● Томатна паста - 2 столові ложки.● Олія - 5 столових ложок.● Лавровий лист - 3 штуки.● Лимон - 1 штука.
Час приготування: 2 години
Порцій: 4

Етапи приготування борщу

1. У першу чергу треба сварити бульйон.Для цього промите та нарізане м’ясо кидаємо у каструлю з водою, додаємо лавровий лист та одну цибулину. Варити приблизно 1 годину.
2. Поки вариться основа нашого борщу, підготуємо овочі: картоплю наріжте кубиками, цибулю краще нарізати дрібно. Моркву та буряк треба натерти на крупній терці. Капусту - нашинкуйте.
Щоб буряк зберіг свій колір та щоб борщ вийшов насичений та яскравий, після того, як натрете буряк на терці, його треба збризнути лимонним соком.
3. Тепер час приготувати заправку для борщу. Для цього на розігріту пательню додайте олії та обсмажте цибулю та моркву на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Після цього додайте буряк та томатну пасту, та продовжуйте смажити ще близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
4. Коли бульон буде готовий, дістаньте варену цибулю та додайте картоплю, варіть до напівготовності.
5. Після цього додайте нашинковану капусту та варіть 5-10 хвилин.
6. Перекладіть до каструлі заправку для борщу, додайте сіль, цукор та перець, накрийте кришкою та доведіть до кипіння. Коли повністю зібраний борщ закипить, вимкніть вогонь та дайте йому настоятись 20-30 хвилин.
Важливо! Час приготування картоплі та капусти може змінюватись в залежності від сорту. Наприклад, якщо ви взяли для борщу ранню капусту, ії краще додавати в останню чергу разом із заправкою.
Смачного!