Булгур із овочами

- БЛИЗЬКОСХІДНА КУХНЯ -

Булгур із овочами

Як смачно приготувати повсякденну страву

Ви знайомі з булгуром? Якщо ви замислилися над цим питанням, то швидше за все ви ніколи раніше не куштували цю кашу. Адже спробувавши її одного разу, навряд чи ви зможете її забути: булгур відрізняється від інших круп незвичайним горіховим смаком і ароматом.

Булгур є ні що інше як цільне зерно пшениці. Ця крупа надзвичайно популярна на Близькому Сході, але і в Україні її легко можна знайти на полицях будь-яких супермаркетів.

До речі, це справді дуже універсальна крупа: її використовують для фарширування овочів, додають до супів, голубців і навіть десертів. Вегетаріанці навіть використовують її для приготування котлет, адже булгур багатий на білки, клітковину і складні вуглеводи.

Для приготування булгуру з овочами знадобиться

● Морква – 1 штука великого розміру.● Цибуля - 1 невелика цибулина.● Болгарський перець – 2 штуки● Булгур – 200 грамів.● Вода (або бульйон) – 500 мл● Оливкова олія - ​​3 столові ложки.● Сіль, перець, спеції – за смаком.
Час приготування: 40 хвилин.
Порцій: 4.

Приготування булгуру з овочами

1. Для початку підготуйте овочі: цибулю очистіть від шкірки, моркву помийте та почистіть, перець помийте, розріжте навпіл, відокремте плодоніжку та заберіть насіння.
2. Усі овочі наріжте невеликими кубиками. Моркву можна натерти на великій тертці, але ми рекомендуємо нарізати всі інгредієнти однаковими шматочками.
Ви можете коригувати набір овочів, орієнтуючись на переваги. З булгуром відмінно можуть поєднуватися помідори, кабачки, спаржева квасоля або зелений горошок. Також, щоб спростити процес приготування, ви можете використовувати будь-яку готову заморожену овочеву суміш.
3. На сковороді розігрійте 2 столові ложки олії, а потім обсмажте цибулю та моркву протягом 5 хвилин.
4. Додайте нарізані перці і продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин.
5. Булгур добре промийте у воді, потім візьміть другу сковороду і висипте на неї крупу.
Зверніть увагу, що в цій другій сковороді і готуватиметься вся страва, тому виберіть більший обсяг, щоб у неї помістилися і овочі, і вода, і сама крупа.
6. Коли сковорода прогріється, додайте ложку оливкової олії, щоб крупа злегка підсмажилася.
7. Коли булгур трохи потемніє і стане золотистим, перекладіть овочі до булгуру, додайте спеції та сіль на свій смак. Після цього ретельно перемішайте і залийте гарячою водою або бульйоном.
Для приготування булгуру з овочами ідеально підійде овочевий бульйон - він надасть блюду легкого аромату овочів. Головне пам'ятайте, що якщо використовуєте підсолений бульйон, то додавайте менше солі в процесі.
8. Доведіть до кипіння рідину в сковороді, потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і продовжуйте готувати булгур з овочами 20-25 хвилин. Не забувайте час від часу помішувати вміст сковороди, щоб він не пригорів.
Готовий булгур з овочами можна подавати як гарнір до м'яса, риби чи курки, або ж - як самостійну страву.