Цезар з куркою

- класичні страви -

Цезар з куркою

Домашній рецепт за 30 хвилин

Легкий і простий салат Цезар можна приготувати в домашніх умовах, це займе зовсім трохи вашого часу. Багато хто використовує магазинну заправку, я ж пропоную приготувати її самим, це швидко та просто, якщо у вас є потрібні інгредієнти. Відмінний салат для романтичної вечері, якщо вас не лякає часник.

Для приготування Цезаря нам знадобиться

Складові:● 4 товсті шматочки білого хліба (чи 1 середня чіабата)● 3 ст. л. оливкової олії● 2 невеликі курячі грудки● 80 г пармезану● 400 г листя салату Ромен (салат Айсберг теж підійде)● гілочка помідорів чері● сіль, спеції на смак
Для приготування заправки:
● 1 середній зубчик часнику● 2 банки анчоусів● 20 г пармезану● 6 ст. л. майонезу● 1 ст. л. білого винного оцту (необов'язково)
спеції на смак
Час для приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3-4

Етапи приготування Цезаря

1. Розігрійте духовку до 200 градусів (якщо у вас є режим конвекції) або до 180 градусів (якщо у вас газова духовка).
2. Наріжте чіабату чи хліб кубиками, складіть в миску, полийте 2 ст. л. оливкової олії, додайте дрібку солі і перемішайте.
3. Викладіть на деко одним шаром. Випікайте близько 5-15 хвилин, час від часу перевертаючи грінки, щоб вони підрум'янилися з кожного боку. (Грінки можна підсушити на пательні: викладіть хліб на пательню і смажте на невеликому вогні до рум'яності).
4. Змастіть грудки 1 ст. л. оливкової олії, додайте сіль та спеції на смак. Розігрійте пательню на середньому вогні, доки вона не буде гарячою, але без диму. Викладіть курку на пательню, вона шипітиме, якщо буде досить гарячою. Залиште на 5 хвилин.
5. Переверніть курку та готуйте ще 5 хвилин. Слід перевірити готовність: проткніть найтовстішу частину грудки кінчиком ножа, не повинно бути жодних ознак червоного чи рожевого кольору і сік буде прозорим.
6. Роздавіть часник плоскою стороною ножа та очистьте його. Подрібніть через прес.
7. Подрібніть анчоуси виделкою об стінку маленької миски.
8. Натріть трохи пармезану та змішайте з анчоусами, майонезом, часником та винним оцтом. Доведіть до смаку за допомогою спецій. Це має бути консистенція сметани – якщо у вас густіше, додайте трохи води, щоб розбавити його.
9. Помідори розріжте навпіл. Салат порвіть на великі шматки й покладіть у велику миску. Подрібніть курку невеликими смужками та додайте до листя салату разом із грінками та помідорами чері.
10. Додайте заправку та перемішайте.
11. Наріжте сир овочечисткою.
12. Для подачі оберіть велику тарілку, викладіть салат та прикрасьте сиром.Салат не зберігається в холодильнику, а подається відразу після приготування, щоб грінки не розмокли.
Смачного!