Грибний крем-суп

- ФРАНЦУЗЬКА КУХНЯ -

Грибний крем-суп

Простий та смачний обід для всієї родини

Пропонуємо урізноманітнити ваш щоденний раціон простою і смачною стравою - крем-супом із грибів.
Грибний крем-суп – це дуже смачна страва, приготування якої не займе багато часу та сил. Крем-суп з грибами стане ідеальним рішенням, коли хочеться приготувати щось швидке та нескладне.

Завдяки вершкам та грибам смак виходить дуже насиченим, але при цьому ніжним.

Інгредієнти рецепту грибного крем-супу

● Картопля – 4-5 штук середнього розміру● Печериці – 250-300 грамів (ви можете взяти будь-які інші гриби на свій смак)● Вершкове масло – 15 грамів● Соняшникова олія – 1 чайна ложка● Цибуля - 2 штуки середнього розміру або одна велика цибулина● Вершки жирністю 10-20% - 500 мл● Перець, сіль, часник - за смаком
Час приготування: 35-40 хвилин
Порцій: 4-5

Приготування грибного крем-супу

1. Підготуйте інгредієнти. Очистіть картоплю та цибулю від шкірки, помийте та очистіть гриби.
2. Картоплю поріжте на шматочки середніх розмірів, залийте водою і відваріть до готовності.
3. Цибулю наріжте дрібно, гриби нарізайте, як вам буде зручно. На сковороді розтопіть вершкове масло і додайте чайну ложку соняшникової олії. Обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте гриби. Продовжуйте смажити до готовності грибів, постійно помішуючи, щоби нічого не підгоріло.

* Ми рекомендуємо використовувати для смаження грибів рафіновану олію, інакше це може позначитися на смаку вашого грибного крем-супу.

* Кілька грибів рекомендуємо розрізати на половинки та обсмажити окремо. Надалі вони нам стануть у нагоді для прикраси крем-супу при подачі.

4. За готовністю картоплі злити воду.

* Рекомендуємо залишити склянку картопляного відвару на випадок, якщо суп здасться густуватий.

5. Додайте гриби з цибулею в картоплю, влийте вершки, а потім подрібніть всі інгредієнти блендером до однорідної консистенції.

* Щоб вершки не згорнулися від різкого перепаду температур, рекомендуємо їх злегка підігріти, перш ніж заливати ними гарячу картоплю.


Густоту вашого грибного крем-супу визначайте на свій смак. Якщо він занадто густий, то додайте трохи картопляного відвару або долийте більше вершків.

6. Доведіть до смаку, додавши спеції.
7. Потім поставте каструлю з крем-супом на вогонь і доведіть до легкого кипіння, постійно помішуючи, після чого вимкніть вогонь і дайте крем-супу охолонути і настоятися.

Смачний та ароматний грибний крем-суп готовий до подачі. Перед подачею не забудьте прикрасити суп скибочками грибів, насінням гарбуза або зеленню (на ваш розсуд). За бажанням можна додати грінки та спеції.

Смачного!