Котлета по-київськи

- УКРАЇНСЬКА КУХНЯ -

Котлета по-київськи з рубаного м'яса

Простий варіант легендарної страви з маслом усередині

Коли ми говоримо про українську кухню, то уявляємо собі круті, ситні та унікальні страви. Котлета по-київськи за своєю популярністю стоїть поруч із борщем. Всі ми пробували цей соковитий курячий рулетик у паніровці з характерним витікаючим маслом зсередини.

Збоку здається, що приготувати таку котлету дуже складно і багато господинь не готують її вдома саме з цієї причини. Ми пропонуємо вам спрощений варіант котлети по-київськи з рубаного м'яса.

Для приготування котлети по-київськи нам знадобиться

Складові:● Філе курки - 800 грамів● Вершкове масло - 100 грамів● Зелень кропу чи петрушки● Яйця – 3 штуки● Сіль● Перець● Борошно - 1 склянка (для панірування)● Сухарі панірувальні - 1 склянка● Олія соняшникова - 400 мл (для фритюру)Час приготування: 1 годинаКількість порцій: 4

Приготування котлети по-київськи

1. М'ясо подрібнити гострим ножем. Для цього спочатку нарізаємо його на невеликі шматки, потім кожний подрібнюємо. Отриманий фарш посолити та поперчити.
Можна використати готовий рубаний фарш. Якщо ви любите більш соковите м'ясо - візьміть для фаршу курячі стегна без кістки і шкіри. Котлети вийдуть насиченими, ситнішими.
2. У м'яке вершкове масло додати нарізану зелень, добре розмішати. Отриману масу розділити на 4 частини, сформувати з них кубики, загорнути кожен у харчову плівку та відправити у морозилку на 10 хвилин.
Якщо хочете додати пікантності маслу – видавіть у нього трохи часнику.
3. Яйця трохи збити в глибокій мисці. Також підготувати миску з борошном та миску із сухарями.
4. Рубане м'ясо розділити на 4 майбутні котлети. Розподілити фарш на поверхні столу або долоні, покласти всередину шматочок масла та згорнути у гарну овальну котлету.
5. Олію розігріти в глибокому сотейнику.
6. Обваляти котлети спочатку у борошні, потім у яйці та сухарях. Потім ще раз у яйці та ще раз у панірувальних сухарях.
7. Обсмажуємо у фритюрі до золотистого кольору близько 5 хвилин, можна обережно перевертати.
8. Виймаємо котлети, перекладаємо у форму для випікання і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.
Готово! Якщо подати з гарніром у вигляді картопляного пюре, то можна назавжди закохатися в українську кухню та рекомендувати таку вечерю всім рідним та близьким. Смачного!