Курячий бульйон

- Страви з курки -

Курячий бульйон

Як варити курячий бульйон: секрети та особливості

Курячий бульйон – це основа основ. Його можна подавати як самостійне блюдо або готувати на його базі супи, каші, соуси. Багато господинь навіть заморожують зварений курячий бульйон і зберігають у морозилці, щоб він завжди був під рукою у разі потреби.

Рецепт курячого бульйону навряд чи може когось здивувати, адже людство готує цю страву вже не одне століття. Ще у Стародавньому Єгипті курячий бульйон вважався дієвим методом лікування застуди.

Для того щоб приготувати смачний та ароматний курячий бульйон, необхідно

● Курячі стегна - 1 кг (можете взяти будь-яку іншу частину курки).● Морква – 1 штука середнього розміру.● Цибуля - 1 штука.● Часник – 2 зубчики.● Сіль за смаком.● Спеції (перець, запашний перець, лавровий лист) – за смаком.Час приготування: 2 години.
Порцій: 5.

Приготування курячого бульйону

Ми радимо використовувати для приготування бульйону курячі стегна, але ви можете вибрати будь-яку іншу частину. Головне віддавайте перевагу м'ясу на кістки, а чи не філе. Такий курячий бульйон вийде набагато смачніше і наваристіше.
1. Курячі стегна промийте. Покладіть у каструлю, залийте холодною водою. Води наливайте із запасом, адже в процесі приготування бульйон трохи википатиме.
Щоб бульйон був насиченим і ароматним, не доливайте води замість тієї, що википіла. Краще заздалегідь передбачте це і візьміть більше каструлю.
2. Наріжте моркву кільцями і додайте в каструлю до курки.
3. Розріжте цибулю на дві половинки і покладіть туди ж.

4. Часник очистіть і додайте в каструлю.

5. Посоліть ваш майбутній бульйон до смаку і доведіть його до кипіння.
Запам'ятайте! Якщо вашою метою є саме бульйон, а не варене куряче м'ясо, то завжди кидайте курку та овочі в холодну воду і доводьте до кипіння разом. Якщо ж ви ставите за мету отримати ніжне варене куряче м'ясо, тоді кидайте курку в киплячу воду. У такому разі бульйон вийде менш ароматним.
6. Коли вода в каструлі закипить, зменшіть вогонь на плиті до мінімуму, додайте трохи спецій і варіть мінімум 1 годину. Якщо ви використовували домашню курку, час приготування бульйону збільшуйте до 2-3 годин.
Після закипання бульйон не повинен активно кипіти, інакше він буде каламутний, як би ретельно ви його не проціджували.
7. Коли бульйон буде готовий, зніміть його з плити і процідіть через сито, щоб позбутися пінки, що осіла, і спецій, які ви використовували.
І насамкінець, пам'ятайте, що спеції повинні підкреслювати смак і аромат вашої головної страви, а не перебивати її. Вибирайте улюблені ароматні приправи, але використовуйте їх помірно.