- українська кухня -
Cмачні налисники з доступних продуктів
В українській кухні тонкі млинці є однією з найпопулярніших та затребуваних страв. Навіть ті господині, які не люблять довго возитися на кухні, хоч раз на рік готують млинці, щоб потішити своїх близьких.
Млинці – це універсальна страва, яку люблять і дорослі, і діти: в них можна загорнути будь-яку начинку від солодкого сиру чи шоколадної пасти до м'яса та риби. Або ж просто подавати зі сметаною та джемом.
Перш ніж приступити до приготування млинців на воді, ось вам кілька корисних порад, як приготувати млинці на воді правильно. Повірте, тепер вам захочеться готувати млинці не лише на Масляну!
Порада 1: не лийте на пательню багато олії. Найкращим рішенням буде додати рослинне масло безпосередньо в тісто, а на пательню додати буквально пару крапель. Цього буде досить.
Порада 2: не бійтеся зробити тісто для млинців надто рідким. Не забувайте, що ви готуєте тонкі налисники, тому тісто повинне вільно розтікатися по пательні самостійно. І обов'язково дайте тісту настоятись перед смаженням, не поспішайте приступати до приготування млинців відразу після замісу тесту.
Порада 3: не лінуйтеся просіяти борошно для тесту через сито, завдяки цьому ви можете досягти більш рівномірної і гладкої текстури тіста для млинців.
● Борошно - 250-300 грамів.● Вода – 500 мл.● Цукор – 1 столова ложка.● Сіль – 0,5 чайної ложки.● Розпушувач для тіста – 0,5 чайної ложки.● Яйце – 2 штуки.● Соняшникова олія – 2-3 столові ложки + для змащування пательні.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Порцій: 4.
Важливо: бажано, щоб усі інгредієнти для тесту були приблизно однаковою температури, тому рекомендуємо заздалегідь трохи підігріти воду і дістати яйця з холодильника, щоб вони трохи нагрілися.
1. Насамперед злегка збийте яйця, додайте до них сіль і цукор і добре перемішайте.
Зверніть увагу: ми не рекомендуємо використовувати більше цукру у тісті, інакше млинці можуть почати пригорати на петельні. Якщо ви хочете подавати млинці на десерт, краще при подачі використовуйте варення, джем, мед або згущене молоко.
2. Потім вилийте до яєць теплу воду (не окріп) і ще раз збийте міксером або віночком.
3. Додайте просіяне борошно та розпушувач і перемішайте до однорідності. Борошно краще вводити в тісто невеликими порціями і безперервно помішувати, щоб уникнути появи грудочок у тісті.
4. Додайте в тісто для млинців олію, ще раз перемішайте і залиште тісто на 10-15 хвилин.
5. Розігрійте пательню і злегка змастіть її олією (пам'ятайте про нашу першу пораду: не лийте багато олії).
6. Для розподілу тесту використовуйте ополоник або велику ложку. Налийте трохи тіста для млинців на пательню, дайте йому розтіктися по всій поверхні та обсмажте до рум'яності з обох боків.
Замість простої води ви можете взяти газовану воду, тоді ваші млинці вийдуть з цікавою ажурною текстурою.
Ось і все, нічого складного, чи не так? Ідеальні млинці на воді готові.Смачного!