Молода картопля

- УКРАЇНСЬКА КУХНЯ -

Найсмачніша молода картопля в духовці

Ідеальна літня страва — корисна, проста й дуже смачна!

Напевно вам буде цікаво дізнатися, що молода картопля дуже корисна. У її складі багато вітамінів В та С, фосфор, калій та залізо. Всі ці речовини дуже корисні для вашого організму, так що поки є час їсти молоду картоплю, не втрачайте можливості збагатитися корисними елементами.
З приходом сезону овочів усі відразу готують молоду картоплю, тому що за зиму проста картопля набридла. Але просто відварити її та посипати зеленню не цікаво та нудною. Тому сьогодні ми з вами запечемо її в духовці і отримаємо хрумку та найсмачнішу молоду картоплю.

Для приготування молодої картоплі в духовці нам знадобиться

● молода картопля 0,8 кг● рослинна олія 2 ст.л (соняшникова або оливкова)● паприка мелена 1 ч. л● сіль, перець за смаком● зелень за бажанням● спеції за бажанням
Час приготування: 40-60 хвилинКількість порцій: 4-6

Етапи приготування молодої картоплі 

1. Для початку добре промиваємо картоплю. Беремо каструлю, викладаємо миту картоплю і ставимо на вогонь із водою. Доводимо до кипіння. Варимо ще приблизно 10 хвилин і зливаємо через друшляк, щоб повністю стекла вода.
2. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Беремо лист і викладаємо на нього картопля. Злегка проходимося по ньому, щоб він трохи роздавився. Поливаємо олією (соняшниковою або оливковою), посипаємо паприкою, сіллю та перцем.
3. І ставимо в духовку помітно на 20 хвилин до появи скоринки. Дістаємо із духовки, посипаємо зеленню. Наша молода картопля готова.
Смачного!