Окрошка

- перші страви -

Окрошка

Простий рецепт улюбленого літнього супу

З приходом спеки ніхто не хоче їсти гарячі супи, тоді на допомогу приходить всіма улюблена окрошка.
Як правильно приготувати окрошку? Є багато варіантів, наприклад, на воді, сметані, майонезі, квасі, заквасці, бульйоні та навіть на мінералці. Тут є де розгулятися фантазії, адже важливо розуміти, що підійде саме вашій родині.

Усі варіанти правильні і сенс самої окрошки не буде втрачено. Сенс окрошки захований у самому слові, а саме "крихта". Ось і сьогодні ми з вами кришитимемо.

Для приготування окрошки нам знадобиться

● варена ковбаса 0,5 кг (можна замінити на варену курку)● яйця 6 шт● картопля 5-6 великих● свіжі огірки 4-5 шт● редиска 0,200 кг● сметана або майонез до смаку● гілочка петрушки, кропу, зеленої цибулі до смаку● сіль, перець за смаком● будь-яка рідина: квас, закваска, мінералка, бульйон, вода 1,5 л
Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 6

Приготування окрошки

1. Насамперед підготуємо всі продукти. Рідину забираємо в холодильник, щоб добре охолола. Овочі миємо. Пробуємо огірки та редиску щоб вони не були гіркими.
2. Ставимо варити яйця. Після кипіння варимо яйця 10 хвилин, нам потрібні яйця вкруту.
3. Ставимо варити картоплю у мундирі.
4. Поки варяться яйця та картопля, наріжемо інші продукти. Беремо огірки та нарізаємо кубиком. Розмір вибирайте який вам подобається.
5. Ковбасу або м'ясо нарізаємо таким кубиками такого ж розміру, як і огірки.
6. Відрізаємо хвостики у редиски, а потім і нарізаємо її кубиками.
7. Коли картопля і яйця охололи, чистимо їх і нарізаємо так само, як всі інші інгредієнти.
8. Беремо зелень і дрібно кришимо. Стебла кропу та петрушки не чіпаємо, вони там не потрібні.
9. Складаємо всі інгредієнти у каструлю. Солимо і перчимо за смаком і все акуратно перемішуємо. Заливаємо рідиною та ставимо в холодильник охолоджуватися. За бажанням можна додати сметану чи майонез. Наша окрошка готова. Смачного!
Примітка: Якщо ви не плануєте їсти окрошку за один раз, то краще відразу не солити і не заливати рідиною, а робити все це перед подачею страви порційно або частково в іншій ємності.