Олів'є із запеченою куркою

- КЛАСИЧНІ СТРАВИ -

Олів'є із запеченою куркою: 

Cвіжий погляд на вічну класику

Навряд чи комусь потрібно пояснювати, що собою представляє салат олів'є. Будь-яке свято: чи то Новий рік, день народження, 8 березня чи 1 вересня - практично ніколи не обходився без салату олів'є. І не дивно, адже салат олів'є напрочуд легко і швидко готується, а його смак - стабільно м'який і ніжний - неминуче навіює теплі спогади про приємний вечір у колі рідних та близьких.
До речі, цікавий і несподіваний факт: салат олів'є люблять і цінують не тільки в Європі. У Японії величезною популярністю користується страва під назвою потесара, що дослівно перекладається як картопляний салат. Готується ця страва (хто б міг подумати) з вареної картоплі, вареного м'яса та овочів, заправлених майонезом.
Сьогодні ми хочемо поділитися з вами деякими маленькими секретами, які допоможуть вам приготувати олів'є особливо незабутнім.

Щоб приготувати олив'є із запеченою куркою, візьміть

● Курка - 500 грамів (найкраще використовувати курячі стегна або філе стегна).● Оливкова олія – 1 столова ложка.● Копчена паприка – 1 чайна ложка.● Часник – 1 зубочок.● Картопля – 500 грамів.● Мариновані огірки – 2 штуки середнього розміру.● Морква – 200 грамів (одна штука).● Яйця – 3 штуки.● Заморожений зелений горошок – 100 грамів.● Сметана – 200 грамів.● Майонез – 100 грамів.● Сіль, перець – за смаком.
Час приготування: 50 хвилин.Порцій: 6.

Приготування олив'є із запеченою куркою

1. Курку промийте та обсушіть.
2. Часник подрібніть за допомогою пресу для часнику, а потім змішайте в маленькій мисці з копченою паприкою та оливковою олією. Додайте трохи солі до смаку.
3. Натріть курку отриманим соусом з олії, часнику та паприки і перекладіть у форму для запікання.
4. Картоплю та моркву ретельно помийте і покладіть у форму з куркою.
5. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та запікайте приблизно 25 хвилин.
Ви також можете просто відварити картоплю та моркву, але запечені овочі краще зберігають текстуру і будуть ароматнішими.
6. Тим часом, поки курка з овочами для олів'є запікається, відваріть яйця і горошок. Яйця варіть трохи більше 10 хвилин після закипання, потім почистіть і наріжте середніми кубиками.
7. Для зеленого горошку закип'ятіть воду в невеликому сотейнику, додайте по половині чайної ложки солі та цукру. Після закипання води закиньте заморожений зелений горошок і відваріть 3-5 хвилин після закипання. Воду злийте, горошок остудіть.
Ви можете використовувати консервований горошок, але відварений зелений горошок має свіжіший смак і до того ж виглядає набагато яскравішим.
8. Дістаньте з духовки овочі та курку, дайте їм злегка охолонути. Овочі очистіть від шкірки та наріжте кубиками середнього розміру.
9. Ароматну запечену курку наріжте середніми шматочками та додайте до овочів та яєць.
10. Насамкінець наріжте мариновані огірки і заправте салат.
Ви можете використовувати для заправки салату тільки майонез, але в цьому випадку олив'є вийде занадто жирним і важким. Для більшої легкості ми все ж таки рекомендуємо змішати сметану і майонез у зазначених вище пропорціях. Також можна взагалі обійтися без майонезу, використовуючи для заправки тільки сметану, змішану з гірчицею.