Паста болоньєзе

- італійська КУХНЯ -

Паста болоньєзе

ресторанна страва на кухні вдома

Всі ми чули про класичну італійську страву під назвою Болоньєзе, але багато хто навіть не підозрює, що її можна легко приготувати вдома. Секрет пасти болоньєзе полягає в соусі який складається з фаршу з томатом та овочами.

Щоб приготувати класичну пасту болоньєзе нам знадобиться

● Спагетті (бажано твердих сортів) 300г● М'ясний фарш 300г● Морква 1 шт● Цибуля ріпчаста 1 шт● Помідори 2 шт● Томатна паста 2 ст ложки● Рослинна олія 1 ст. ложка● Часник 2 зубчики● Вода 1 склянка● Будь-яка зелень за смаком (відмінно підійде базилік, петрушка)● Перець чорний мелений, сіль за смакомЧас приготування ~ 1 годинаКількість порцій: 6

Приготування пасти болоньєзе

1. Щоб приготувати класичну пасту болоньєзе для початку потрібно підготувати продукти. Беремо спагетті, але можна взяти будь-які макарони, головне, щоб вони були з твердих сортів пшениці. Фарш підійде з будь-якого м'яса. Фарш можна приготувати самостійно або використати готовий. Моркву та цибулю миємо та очищаємо. Моркву натираємо на великій тертці, можна нарізати кубиком. Цибулю нарізаємо дрібно.

2. Розігріваємо сковорідку на середньому вогні і додаємо будь-яку рослинну олію для смаження. Додаємо подрібнені цибулю та моркву. Постійно помішуємо обсмажуємо до прозорості, близько 5 хвилин. Додаємо фарш і солимо до смаку. Добре перемішуємо, розбиваючи великі грудки фаршу. Смажимо фарш із овочами близько 15 хвилин на середньому вогні, іноді помішуємо.

3. Бланшуємо помідори (з помідорів знімаємо шкірку). Для цього робимо на них надріз хрест на хрест і заливаємо окропом на 2 хвилини після перекладаємо їх у холодну воду. Від різкого перепаду температури шкірка легко знімається гострим ножем. Очищені помідори дрібно нарізаємо і додаємо в сковорідку до фаршу з овочами. Потім додаємо томатну пасту та спеції за смаком: базилік, петрушку (можна іншу зелень). Робимо мінімальний вогонь і тушкуємо близько 25 хвилин. У цей час очищаємо і подрібнюємо часник, додаємо його в сковорідку і тушкуєм ще 5 хвилин. Соус болоньєзе готовий!

4. На цьому етапі варимо макарони. Каструлю з підсоленою водою доводимо до кипіння і закидаємо спагетті. Варимо їх до стану аль-денте (вони повинні залишитися трохи твердими) за часом, який вказано на упаковці. Зливаємо воду. Додаємо трохи олії в каструлю зі спагетті для того, щоб вони не злипалися.

5. У тарілку викладаємо макарони, на них готовий соус болоньєзе. Можна додати тертий сир та зелень. Паста болоньєзе у вас на тарілці. Смачного!