Пиріг з вишнею

- Випічка -

Пиріг з вишнею

Від якого неможливо відірватися

Вишня - це універсальна ягода: влітку прилавки магазинів ломляться від великої кількості свіжих ягід з садів і фермерських угідь, а взимку можна легко знайти заморожену вишню в будь-якому супермаркеті. Тому і випічка з вишнею буде актуальною будь-якої пори року.

Пиріг з вишнею, який ми сьогодні пропонуємо вам приготувати, також є універсальною стравою – він чудово підійде і на святковий стіл, і виручить, коли гості вже на порозі, а до чаю нічого немає. Не кажучи вже про те, що пиріг з вишнею просто потішить вас та ваших близьких у будь-який похмурий день у парі з гарним серіалом чи цікавою книгою.

Хочемо одразу попередити, що у цьому рецепті для пирога з вишнею використовується багато цукру. Але нехай вас це не лякає, адже в результаті ваші смакові рецептори скажуть вам спасибі.

Для приготування ідеального вишневого пирога знадобиться

● Борошно - 150 грамів● Курячі яйця - 2 штуки● Розпушувач для тіста - 1 чайна ложка (без гірки)● Сіль - на кінчику ножа● Цукор - 200 грамів● Ванілін – 0,5 грама (або 15 грамів ванільного цукру)● Вишня – 400 грамів (без кісточок)● Волоські горіхи - 100 грамів● Цукрова пудра – 1 столова ложка (для прикраси)
Час приготування: 40 хвилин.
Порцій: 6.

Приготування пирога з вишнею

1. Для початку займемося вишнею. Якщо ви використовуєте свіжу вишню з ринку або власного саду, вам необхідно відокремити її від кісточок. Якщо ви купили заморожену вишню для пирога в супермаркеті, то одразу переходьте до приготування тіста.
2. Для пирога з вишнею тісто готується дуже просто: насамперед змішайте яйця, цукор і ванільний цукор і збийте їх віночком або міксером на низькій швидкості. Не потрібно збивати яйця з цукром у піну, просто ретельно перемішайте до однорідності.
3. Потім з'єднайте борошно, сіль і розпушувач і акуратно змішайте з яйцями і цукром. По консистенції тісто має бути густе, як сметана чи навіть густіше.
4. Горіхи подрібніть ножем і висипте в тісто. Потім додайте підготовлені вишні без кісточок і ретельно перемішайте.
Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то можете не чекати її повної розморозки, а додати в тісто, поки вона ще тверда. Так пиріг вийде соковитішим і більш насиченим.
5. Застеліть форму для випікання пекарським папером або пергаментом і викладіть наш майбутній вишневий пиріг. Заповнюйте форму тестом приблизно на дві третини, адже під час випікання тісто підніметься.
6. Випікайте пиріг приблизно 25-30 хвилин на 180 градусах (бажано скористатися режимом з конвекцією, якщо дозволяє ваша духовка).
7. Коли буде готовий пиріг, дайте йому охолонути до кімнатної температури і присипте цукровою пудрою для прикраси.
Ось і все: смачний пиріг з вишнею та горіхами готовий. Смачного!