Шарлотка

- Випічка -

Шарлотка

Секрет розкритий

Що таке шарлотка? Звичайний пиріг із яблуками? Всі ми знаємо, що шарлотка це бісквіт із яблуками, але в оригіналі це зовсім не так.

Класична німецька шарлотка – це корж із білого хліба із заварним кремом, додаванням фруктів та лікеру. Але оскільки ми прості домогосподарки, то сьогодні ми приготуємо наш улюблений яблучний пиріг шарлотку.

Для приготування шарлотки нам знадобляться такі інгредієнти

● Яблука 3-4 штуки● Борошно 250г● Цукор 1 склянка● Яйця курячі 3 штуки● Розпушувач 1 ч.л● Масло вершкове (для форми)● Ванілін пів чайної ложки (або ванільний цукор)● Кориця за бажанням
Час приготування ~ 1 година
Порцій: 4

Приготування шарлотки

1. Для початку нам потрібно приготувати тісто. Яйця треба вбити у миску і за допомогою вінчика чи міксера збиваємо їх. Поступово ми додаємо до яєць цукор (по трошку) і ретельно збиваємо до отримання білої та пишної яєчної суміші.
2. Після в яєчну суміш поступово додаємо борошно і ретельно продовжуємо збивати на повільних обертах. Додаємо розпушувач. Збивати потрібно не більше 5 хвилин. За вашим бажанням можна додати ванільний цукор чи ванілін. Наше тісто готове.
3. Тепер займемося начинкою. Яблука миємо, очищаємо від серцевини (за бажанням можна зняти шкірку) і нарізаємо на плоскі шматочки, або можна нарізати невеликими кубиками, це не важливо. Для шарлотки відмінно підходять зелені яблука, щоб був баланс смаку солодкого тіста і кислої начинки.
4. Беремо форму та обов'язково змащуємо вершковим маслом, можна викласти на форму пергамент. На дно форми кладемо нашу начинку, якщо любите корицю, можна трохи посипати яблука. Тепер беремо тісто та повністю покриваємо наші яблука. Беремо лопатку і обережно перемішуємо яблука, щоб тісто повністю їх покрило.
5. Духовку слід заздалегідь розігріти до 180 °С. Ставимо форму в духовку на 40-50 хвилин. Після дістаємо нашу шарлотку, даємо їй трохи охолонути (можна посипати цукровою пудрою) і насолоджується її смаком.
Смачного!