- італійська КУХНЯ -
простий та смачний рецепт
Паста карбонара - традиційна італійська страва, яка була винайдена в Римі в середині 20 століття. Як буває з багатьма класичними рецептами, які згодом адаптуються під сучасні реалії, спагетті карбонара можна приготувати різними способами.
У традиційному рецепті для соусу карбонара використовуються лише яйця та тертий витриманий овечий сир пекорино романо. Такий рецепт доволі складний і вимагає вправності: не підготовленому кухареві буде не просто не допустити, щоб яйця в соусі не згорнулися. Та й овечий сир не кожному припаде до смаку.
Тому ми підготували для вас простий рецепт неймовірно смачної пасти карбонара із вершками та сиром пармезан.
● Спагетті (бажано з твердих сортів пшениці) – 200-250 грамів (приблизно 0,5 пачки).● Бекон – 150 грамів.● Яйце – 1 штука.● Пармезан – 50 грамів.● Вершки високої жирності – 50 мл.● Часник – 2 зубчики.● Оливкова олія – 2 столові ложки.● Сіль, перець – за смаком.
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2
1. Паста карбонара готується дуже швидко, тому перше, що треба зробити – це заздалегідь підготувати всі інгредієнти. Яйце та вершки краще дістати з холодильника заздалегідь, щоб уникнути різких перепадів температури. Бекон можна нарізати будь-яким зручним для вас способом - кубиками або соломкою, пармезан натерти на дрібній терці, а часник подрібнити ножем або за допомогою преса для часнику.
2. Коли всі інгредієнти підготовлені – приступайте до приготування. Спагетті слід відварити до стану аль денте у підсоленій воді з ложкою оливкової олії. Час приготування залежить від обраного сорту спагетті, але в середньому займає від 7 до 9 хвилин.
3. Поки варяться спагетті, розігрійте на сковороді ложку оливкової олії та обсмажте подрібнений часник на повільному вогні протягом однієї хвилини. Потім додайте до часнику бекон і обсмажуйте ще кілька хвилин.
4. Наступним кроком необхідно додати в сковороду вершки та яйце, дуже ретельно перемішати до однорідності, а потім відразу ж зняти сковороду з вогню, доки яйце не згорнулося.
Зверніть увагу: соус карбонара слід завжди готувати за невеликої температури на повільному вогні. Якщо часник пересмажити, то він стане гірким і це може зіпсувати смак ваших спагетті карбонара. Також якщо сковорода буде занадто гарячою, то яйце відразу ж згорнеться і ви не зможете досягти ніжної та кремової консистенції соусу.
5. Коли спагетті будуть готові, злийте воду, перемішайте спагетті та соус, а потім посипте зверху тертим пармезаном.
Смачна та ніжна паста карбонара готова. Смачного!