- італійська кухня -
Поринемо в Італію та приготуємо суп мінестроне
Один із найвідоміших італійських супів це суп мінестроне. Простіше кажучи це звичайний суп із сезонними овочами та бобами. Так, для цього супу достатньо заглянути у свій холодильник і приготувати його з того, що є.
Така перша страва дуже корисна і легка, тому що її можна варити навіть на воді, якщо у вас немає в холодильнику м'яса для бульйону. Відчуємо сьогодні себе італійцями та приготуємо улюблений усіма італійський суп.
● вода 1,5-2 л (можна використовувати будь-який бульйон)● цибуля 1 середня головка● морква 1 шт● часник пару зубчиків● картопля 4-5 середніх штук● протерті томати 2 ст.л● олія оливкова (рослинна) для смаження● спеції за смаком
Час приготування 1 годинаКількість порцій: 4
Примітка: У цей суп ви можете додати селеру, капусту, болгарський перець, кабачок, стручкову квасолю або будь-які інші овочі на ваш смак.
1. Для початку ми підготуємо всі овочі. Миємо, чистимо та нарізаємо все на дрібний кубик. Чим дрібнішим буде кубик, тим швидше звариться наш суп.
2. Беремо сотейник з товстим дном, додаємо масло і розігріваємо його на повільному вогні. У розігрітий сотейник кладемо цибулю, моркву і смажимо до м'якості овочів хвилин 10-15. У цей час ви можете додати будь-які інші овочі на ваш розсуд.
3. Після додаємо часник, будь-які спеції за смаком та протерті помідори (томатну пасту). Тушкуємо 5-7 хвилин і додаємо в сотейник воду.
4. Після додаємо картоплю і варимо наш суп до готовності всіх овочів. Викладаємо у тарілку. Суп мінестроне готовий. Смачного!
Примітка: секрет насиченого супу полягає в тому, що овочі добре тушкуються і віддають усі соки, тому рекомендую обсмажувати та гасити овочі саме на повільному вогні, щоб у результаті отримати насичений овочевий бульйон.
Цікаво, але факт, суп мінестроне називають "супом другого дня", так як на другий день він стає ще смачнішим. Обов'язково спробуйте і здивуйтеся, що це насправді так і є.