Сирники без яєць

- УКРАЇНСЬКА КУХНЯ -

Ніжні сирники без яєць, які точно вийдуть

Ідеально для сніданку або десерту, особливо для дітей!

Сирники - це ідеальна страва, яку можна подавати на сніданок або на десерт. Корисна, ситна та неймовірно смачна – вона порадує і дітей, і дорослих. До того ж готувати сирники неймовірно просто, головне - дотримуйтесь наших порад і все точно вийде!
1. Сир для сирників краще використовувати високій жирності. Якщо взяли зернистий сир, обов'язково протріть його за допомогою сита, блендера чи тертки. Так маса стане більш ніжною та однорідною.
2. Не використовуйте для сирників солодку сиркову масу, вона часто буває неякісною і ваші сирники просто розповзуться або пристануть до сковороди.
3. Також не варто додавати в тісто для сирників багато цукру – від цього вони можуть підгоряти. Якщо любите солодке, то краще подавайте сирники з варенням, джемом, медом, шоколадною пастою – варіантів маса.
Не бійтеся експериментувати: ви можете зробити сирники з начинкою: у процесі формування сирника покладіть усередину шматочок шоколаду, банана чи арахісової пасти. Ваші діти точно оцінять такий сюрприз усередині улюбленої страви!

Для приготування сирників нам потрібно

● 400 г протертого сиру високої жирності● 4 ст. л. борошна● 2 ст. л. цукру (регулюйте на смак)● дрібка ваніліну для аромату● дрібка солі● 1,5 ст. л. олії для смаження
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 2

Етапи приготування сирників без яєць

1. Добре перемішайте всі інгредієнти у глибокій мисці.
2. Беріть сир по столовій ложці з великою гіркою і формуйте сирники. Зручно спочатку зробити щільну кульку, а потім приплюснути або помістити під склянку і круговими обертами сформуйте потрібну форму. Якщо маса липне до рук, додайте борошна. Не грайтеся з тістом занадто довго. Сформовані сирники краще викладати на тарілку або дощечку, притрушену борошном, щоб вони не прилипли.
3. Поставте сковороду на середній вогонь і додайте олію для смаження на ваш вибір.
4. Викладіть сирники на сковороду, коли олія нагріється. Зачекайте, поки з'явиться золотиста скоринка, вона буде скріплювати сирники й вони не розваляться в процесі перевертання.
5. Переверніть сирники, зачекайте, поки вони підсмажаться до легкої золотистості з іншого боку, зменште вогонь на мінімум накрийте кришкою і готуйте ще 10-15 хвилин до збільшення в обсязі.
6. Акуратно перекладіть готові сирники на тарілку для подачі, зачекайте, поки вони охолонуть і схопляться, адже гарячі сирники досить тендітні. Обов'язково подавайте сирники з улюбленим соусом та ягодами.
Смачного!