Штрудель з корицею

- аВСТРІЙСЬКА КУХНЯ -

Штрудель з корицею

Ароматний яблучний штрудель з корицею

Випічка з яблуками – це завжди безпрограшний варіант десерту. А якщо додати до них ще хрусткі сухарики, родзинки та ароматну корицю – результат перевершить усі очікування.

Пропонуємо вам приготувати класичний яблучний штрудель за традиційним віденським рецептом.

До речі, історія штруделю з яблуками бере свій початок у Туреччині у далекому 15 столітті. Ви напевно знайомі з таким турецьким смаколиком як пахлава? Саме вона і є далеким предком штруделю: пройшовши через кілька європейських країн, рецепт пахлави змінився настільки, що одного прекрасного дня перетворився на неймовірно смачний штрудель.

Штрудель із яблуками у тому вигляді, в якому ми знаємо його зараз, вперше приготували в Австрії. Автор рецепту залишився невідомим до цього дня, проте його записи зберігаються у віденській бібліотеці.

У цьому рецепті ми пропонуємо вам самостійно приготувати витяжне тісто за традиційною технологією. Але ви можете спростити собі завдання та використовувати готове листкове тісто із супермаркету.

Для приготування ідеального віденського штруделю з яблуками необхідно

Для тесту:● Пшеничне борошно – 250 грамів● Куряче яйце – 1 штука● Сіль – на кінчику ножа● Підігріта вода – 100 мл● Соняшникова олія – 2 столові ложки
Для начинки:
● Яблука – 500 грамів (3-4 штуки середнього розміру)
● Вершкове масло - 50 грамів● Цукор - 50 грамів● Панірувальні сухарі (без спецій) - 100 грамів● Родзинки - 70 грамів (можете взяти трохи більше, якщо любите родзинки)● Молота кориця – 2 чайні ложки● Сік половинки лимона● Ванільний цукор – 10 грамівЧас приготування: 50 хвилин.
Gорцій: 2.

Приготування віденського штруделю з яблуками

1. Так як перед розкочуванням тісто обов'язково має трохи "відпочити", насамперед займемося ним. Візьміть всі інгредієнти для тесту та змішайте їх разом. Воду трохи підігрійте, але не доводьте до кипіння. Ретельно перемішайте і залиште тісто для штруделя на 30 хвилин. Якщо ви використовуєте готове листкове тісто, просто пропустіть цей пункт і приступайте до наступного.
2. Поки тісто відпочиває - час взятися за начинку. Яблука необхідно очистити від шкірки та нарізати невеликими кубиками.
3. Розігрійте сковороду і обсмажте панірувальні сухарі у вершковому маслі. Продовжуйте смажити 5-7 хвилин на невеликому вогні, щоб масло не почало горіти.
4. Додайте до сухарів цукор і корицю, добре все перемішайте.
5. Слідом відправляйте на сковороду яблука та родзинки, полийте лимонним соком. Карамелізуйте яблука із родзинками 2 хвилини, потім зніміть сковороду з вогню.
6. Поки начинка для штруделю охолоджується, повернемося до тесту. Розстелить на столі силіконовий килимок для розкачування тіста і присипте його борошном (зручніше використовувати силіконовий килимок, але якщо його немає під рукою, то підійде звичайний кухонний рушник). На килимок викладіть тісто і розкатайте його так тонко, як у вас буде виходити. Потім розтягуйте його руками, трохи піднімаючи над столом. Тісто має бути настільки тонким, що просвічуватиметься.Готове листкове тісто також необхідно розкатати якомога тонкіше.
7. Викладіть всю начинку на один край тіста, а потім за допомогою килимка або рушника акуратно заверніть тісто в рулет.
8. Змастіть форму для випікання вершковим маслом, перекладіть на неї ваш яблучний штрудель і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 15 хвилин (орієнтуйтеся за потужністю своєї духовки: штрудель має бути золотисто-коричневого кольору).
Хрумке тісто, кисло-солодка начинка, пряна кориця і просочені маслом сухарі - саме таким має бути ідеальний штрудель з яблуками.
Смачного!